Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ανακύκλωση

887

Γνωρίζατε ότι η ανακύκλωση δεν κρατά απλώς τα σκουπίδια μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά παρέχει και πρώτες ύλες για την κατασκευή νέων προϊόντων;

Παρακάτω ακολουθούν πέντε πράγματα που πιθανόν να μην ξέρατε για την ανακύκλωση και θα σας εντυπωσιάσουν!

1. Μόλις ένα ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκάλι εξοικονομεί αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει μία λάμπα 100 watt για 4 ώρες. Επίσης, δημιουργεί 50% λιγότερη μόλυνση του νερού και 20% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από αυτή που θα παραγόταν για τη δημιουργία ενός καινούργιου μπουκαλιού.

2. Η επισκευή της διαρροής σε μία βρύση μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 1.892 λίτρα νερού τον χρόνο.

3. Το γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, ενώ είναι 100% ανακυκλώσιμο. Το γυαλί διαχωρίζεται κατά χρώμα όταν ανακυκλώνεται, καθώς διατηρεί το χρώμα του και μετά την ανακύκλωση. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε με ενέργεια μια λάμπα 100 watt για 4 ώρες με την ενέργεια που εξοικονομείται από την ανακύκλωση ενός γυάλινου μπουκαλιού.

4. Μπορείτε να κρατήσετε τα φώτα στο δωμάτιό σας αναμμένα για 14 ημέρες με την ποσότητα της ενέργειας που εξοικονομείτε ανακυκλώνοντας 100 δοχεία από αλουμίνιο.

5. Η χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού σώζει όχι μόνο τα δέντρα αλλά και το νερό. Για κάθε τόνο χαρτιού που παράγεται από μη ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται περίπου 26.500 λίτρα νερού.