Τέσσερα συχνά λάθη στην ανακύκλωση

690
Ανακύκλωση

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ένα αντικείμενο μπορεί να πάει στην ανακύκλωση ή όχι, είναι σημαντικό να το μάθετε πριν το πετάξετε απλώς στον μπλε κάδο. Εάν ένα αντικείμενο δεν είναι ανακυκλώσιμο, η απόρριψή του σε κάδο ανακύκλωσης μπορεί να μολύνει τα άλλα προϊόντα και ολόκληρος αυτός ο μολυσμένος κάδος θα καταλήξει στη συνέχεια σε χώρο υγειονομικής ταφής, λόγω ενός απλού, μικρού λάθους.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα είναι να μάθετε ποια αντικείμενα δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη οικιακής χρήσης που καταλήγουν να μολύνουν τους κάδους ανακύκλωσης και την επόμενη φορά θυμηθείτε το.

Ποτήρια καφέ μίας χρήσης

Πολλοί άνθρωποι πετούν καθημερινά τα ποτήρια καφέ μίας χρήσης στην ανακύκλωση, η αλήθεια είναι, όμως, πως τα αντικείμενα αυτά στην πραγματικότητα ανήκουν στον κάδο απορριμμάτων. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης δεν μπορούν να επεξεργαστούν την επένδυση πολυαιθυλενίου στα ποτήρια καφέ μιας χρήσης κι έτσι αυτά αποστέλλονται συνήθως σε χώρους υγειονομικής ταφής αντί για κέντρα ανακύκλωσης.

Συσκευασίες φαγητού από delivery

Τα εστιατόρια και τα καταστήματα διανομής φαγητού συχνά βάζουν τα τρόφιμα μέσα σε πλαστικά δοχεία που είναι εύκολα στη μεταφορά και την αποθήκευση. Αυτά τα δοχεία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο πλαστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές να τα τοποθετήσετε στον κάδο ανακύκλωσης.

ΠροσπαθΩντας να κΑνουμε το καλΟ, πολλΕς φορΕς καταλΗγουμε να δημιουργοΥμε πρΟβλημα στις εγκαταστΑσεις ανακΥκλωσης, αφοΥ δεν γνωρΙζουμε ποια προϊΟντα εΙναι ανακυκλΩσιμα και ποια Οχι

Εάν το πλαστικό δοχείο εξακολουθεί να έχει υπολείμματα από το φαγητό σας, δεν μπορεί να ανακυκλωθεί, γι’αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία που απορρίπτετε στην ανακύκλωση δεν μολύνουν τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα προϊόντα, ξεπλένοντάς τα πριν τα πετάξετε στον κάδο ανακύκλωσης.

Τα δοχεία δεν χρειάζεται να είναι πεντακάθαρα για να υποστούν επεξεργασία, επομένως δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να τα καθαρίσετε. Ένα γρήγορο ξέβγαλμα μπορεί να αφαιρέσει τα υπολείμματα των τροφίμων που εμποδίζουν την ανακύκλωση αυτών των δοχείων.

Πλαστικά καλαμάκια

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν πάνω από 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια την ημέρα. Τα πλαστικά καλαμάκια είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι ένας τύπος πλαστικού που χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία δοχείων γιαουρτιού, πλαστικών σκευών και οδοντόβουρτσων. Παρόλο που αυτό το υλικό είναι ανακυκλώσιμο, η πλειονότητα των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης δεν δέχεται πλαστικά καλαμάκια.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο μέγεθός τους, καθώς οι μηχανές που χρησιμοποιούν οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης για να ταξινομήσουν και να επεξεργαστούν τα ανακυκλώσιμα είδη δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται αντικείμενα μικρού μεγέθους. Ως αποτέλεσμα, πλαστικά είδη μικρού μεγέθους, όπως πώματα μπουκαλιών και καλαμάκια αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Πλαστικές σακούλες

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι οι πλαστικές σακούλες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Πράγματι, αν και οι σακούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, είναι δύσκολο να επεξεργαστούν και συχνά φράζουν τα μηχανήματα στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. Υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται πλαστικές σακούλες, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές ή τις εταιρείες ανακύκλωσης της περιοχής σας για να βεβαιωθείτε ότι δέχονται τις πλαστικές σακούλες.