Προϊόντα ομορφιάς: 4 συμβουλές για εύκολη ανακύκλωση

599

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει στα αγαπημένα σας προϊόντα μακιγιάζ μετά την απόρριψή τους στα σκουπίδια Το πιθανότερο είναι το ενδιαφέρον σας να σταματά στον κάδο των σκουπιδιών όπου απορρίπτετε τα χρησιμοποιημένα σωληνάρια από το make up, τη μάσκαρα ή το κραγιόν, ίσως, όμως, να ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να ανακυκλώσετε τα προϊόντα μακιγιάζ ή ακόμη και να βρείτε νέες χρήσεις για τις συσκευασίες προϊόντων ομορφιάς, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς. Εάν η ανακύκλωση των προϊόντων ομορφιάς σας είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, παρακάτω θα διαβάσετε μερικές συμβουλές της L’Oreal για να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε και να ανακυκλώσετε αυτά τα προϊόντα με τον σωστό τρόπο.

Γιατί να ανακυκλώσω τα προϊόντα ομορφιάς;

Παρόλο που η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι αρκετά προφανής, η ανακύκλωση των συσκευασιών προϊόντων ομορφιάς έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό, τι νομίζετε. Όχι μόνο είναι μια υπεύθυνη κίνηση, αλλά βοηθά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς, μάλιστα, τρόπους. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η ανακύκλωση βοηθά στη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους όπως ορυκτά, ξύλο και νερό, ενώ βοηθά και στην πρόληψη της ρύπανσης.

#1: Επιστρέψτε τις συσκευασίες στο κατάστημα

Από τη στιγμή που οι βιώσιμες συσκευασίες έχουν γίνει παγκόσμια τάση, πολλά καταστήματα μπαίνουν στη διαδικασία αυτή δημιουργώντας προγράμματα επιστροφής των χρησιμοποιημένων προϊόντων ομορφιάς. Αναζητήστε τέτοιου είδους προγράμματα στα καταστήματα καλλυντικών από όπου ψωνίζετε και… αφήστε τα υπόλοιπα σε αυτούς! Το μοναδικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι να καθαρίζετε σωστά τα δοχεία σας πριν τα επιστρέψετε.

Η ανακύκλωση των προϊόντων ομορφιάς συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων και στην πρόληψη της ρύπανσης, ενώ παράλληλα εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους

#2: Μόνο ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους ανακύκλωσης

Εάν αποφασίσετε να απορρίψετε μόνοι σας τα προϊόντα ομορφιάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει τη σωστή συσκευασία για ανακύκλωση. Δεδομένου ότι τα καλλυντικά κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του πλαστικού, πιθανόν να μην καλύπτονται όλα τα κριτήρια για ανακύκλωση στην περιοχή σας. Συμβουλευτείτε τα προγράμματα της τοπικής κοινότητας για να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να ανακυκλωθεί.

#3: Καθαρίστε καλά τα άδεια δοχεία

Πρέπει πάντα να ξεπλένετε τα άδεια δοχεία και τα μπουκάλια, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση χημικών και άλλων χημικών, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ανακύκλωση των προϊόντων.

#4: Ανακυκλώστε το γυαλί και το χαρτί

Η ανακύκλωση γυαλιού και χαρτιού είναι η πιο εύκολη κίνηση, για να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με την ανακύκλωση προϊόντων ομορφιάς. Απλώς τα πετάτε στους σωστούς κάδους και είστε έτοιμοι!