Σε τι μπορoούν να μετατραπούν οι χρησιμοποιημένες μάσκες; Στα πάντα!

745

Μια εταιρεία από το Yorkshire της Βρετανίας ανακυκλώνει μάσκες και κάθε είδους πλαστικό (PPE) που διαφορετικά θα κατέληγε σε χώρους υγειονομικής ταφής και τις μετατρέπει σε σταθμούς απολύμανσης χεριών και… όχι μόνο!

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία Maltlings Organic βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο ανακύκλωσης των απορριμμάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία της COVID-19, στα οποία περιλαμβάνονται χειρουργικές μάσκες προσώπου, καλύμματα προσώπου και οποιαδήποτε πλαστική συσκευασία, περιτύλιγμα ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα προϊόντα αυτά δεν ανακυκλώνονται καθώς είναι πολύ μικρά ώστε να μπορέσουν τα μηχανήματα διαλογής των εταιρειών ανακύκλωσης να τα ξεχωρίσουν, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, όπου μολύνουν το περιβάλλον.

Η Maltlings Organic μπορεί να μετατρέψει 5.000 μάσκες σε επιφάνειες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σταθμών απολύμανσης χεριών, καρεκλών, καλύμματα τοίχων και διάφορα άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: